Milano

I september 2010 tog jeg på årets sommerferie med udgangspunkt i en uge i Milano. Ferien gik desuden til Comosøen, Gardasøen, Schönberg i Østrig og gennem Tyskland. Jeg havde taget både racercykel og løbesko med og fik set ferien i et helt nyt perspektiv.

Jeg boede privat et par få km uden for centrum i et jødisk kvarter. Byen byder ikke på mange parker, så alle løbeturene foregik på fortovene. Centrum lå ikke længere væk end man sagtens kunne gå ind i byen.

Byen


Italiens finansielle centrum er Milano, hvor blandt andet Børsen har hovedsæde. Derudover er byen også en rigtig god shoppeby – og kendt som skoenes hovedstad. Milano ligger i Lombardiet og der bor ca. 1.7 millioner mennesker i selve byen. Et af verdens allerbedste operahuse “Teatro alla Scala” ligger i Milano.
Milano har en rigtig god infrastruktur – der er mange motorvejsnet, der mødes ved Milano. Derudover er der mange tog- og sporvognslinjer. Til gengæld kan det være virkelig svært at finde rundt i gaderne i byen. Især i midtbyen – som desuden har specifikke miljøzoner, som man skal tjekke førend man kører ind i centrum.
To af Italiens største fodboldklubber holder til i Milano, og deler endda stadion. På San Siro spiller både Milano og Inter deres hjemmekampe. På San Siro er der desuden også en meget stor og kendt travbane.

Milano ligger tæt på Comosøen, og det kan kun anbefales at køre en tur forbi derud. Der kører desuden toge til søen. Ved Comosøen er der rig mulighed for at få luftet bjergbenene og racercyklen.

Duomo di Milan

Den kæmpe store og meget pompøse katedral i midten af Milano samler folk i et mekka af restauranter og shopping på pladsen “Piazza del Duomo”. Kirken er den fjerdestørste i verden.

Shopping

I shoppingarkaden Galleria Vittorio Emanuel II ved katadralen midt i Milano ligger alle de dyreste butikker som fx. Prada, Louis Vuitton og Gucci. Arkaden er meget smuk og alene at se den er en oplevelse.
Der er dog også masser muligheder for at shoppe lidt billigere i Milano. Blandt andet har American Apparel en butik i byen – ligesom Muji også er sjov at shoppe i. Omkring katedralen løber mange shoppegader, så der er god mulighed for at omsætte feriepengene til tøj eller sko.

Reklamer

,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: