24 timers løbet Le Mans

Som motorsport-fan bør man bestemt unde sig selv en tur til 24 timers løbet Le Mans. Jeg tog selv derned til løbet i juni 2011 sammen med en kammerat. Vi bookede turen gennem FDM Motorsport og boede dermed i deres lejr. Jeg er ikke sikker på vi vil vælge FDM en anden gang, da der var flere problemer undervejs som irriterede os en del.

Vi valgte at flyve derned – til hver sin lufthavn. Derfor blev jeg hentet af mine kammerat i udljeningsbilen fra Hertz i Charles de Gaulle lufthavn. Heldigvis fandt vi nemt og hurtigt hinanden, så der blev ikke noget unødvendigt ventetid der. Det tager to timer at køre til Le Mans, og det er en god idé at få fyldt madlageret op undervejs, så man har sit eget mad med og dermed bliver fri for at betaler de tårnhøje priser for den jævnt dårlige mad man kan købe til løbet.

Vores første udfordring med FDM stødte vi på, da vi ankom til løbet og derfor gerne vil indenfor. Desværre havde vi ikke modtaget den velkomstpakke der indehold parkeringstilladelse, indgangsbillet, vejviser, kort og lignende nødvendigheder. Derfor krævede det 30 minutters benhård overtalelse af 5 forskellige franske vagter overhovedet at komme indenfor – for slet ikke at tale om den tid vi inden da havde brugt på at komme ind på en parkeringsplads. Franskmænd taler jo ikke lige frem særlig godt engelsk – og vi taler ikke ligefrem særlig godt fransk, så det var et ret trist projekt.

Endelig kom vi dog ind og ved hjælp af søde danskere (fra et helt andet rejsebureau), fandt vi FDM lejren, og kunne ligge os til at sove lidt efter midnat i vores telt. Jeg er desværre ikke den store campist og det tog mig lige en nat at finde ud af hvor meget tøj jeg egentlig havde behov for at tage på for at kunne holde varmen i min nyindkøbte sovepose. Men efter den første nat forløb det ganske fint.

Lørdag morgen var vi en tur på Pit-walk, hvilket var virkelig fedt. Vi stødte undervejs også på utallige biludstillinger, og var i højt humør. Audis pit var fuldstændig fuldt af fans, men det lykkedes os da at komme ind i nogenlunde første række. Det var en fest. Der er ingen tvivl om at Audi har mange fans til Le Mans. Der er dog også mange danskere dernede for at heppe på bl.a. Tom Kristensen i Audien  – jeg mener at høre at der var 30.000 danskere dernede i 2011!

 

 

Reklamer

, ,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: