Stockholm

I juni 2011 var jeg en weekend i Stockholm. Jeg fløj med Norwegian derop og havde fået returbilletter til omkring 600 kr.
Jeg har tidligere besøgt Stockholm en enkelt dag med folkeskoleklassen, så det er ved at være et stykke tid siden, og jeg havde da heller ikke nogle minder om byen. Jeg havde en skøn weekend og nød den meget smukke by.

Stockholm

Sveriges hovedstad ligger en times flyvning fra København. Der er masser af fly hele dagen, og det er nemt at få billige billetter. Hotellerne i byen er meget dyre, og yderst sjældent koster et helt almindeligt standardværelse under 1500 kr. Det kan blive rimelig koldt om vinteren, men en weekendtur resten af året kan kun anbefales.

Der bor over 850.000 mennesker i Stockholm. Byen består af to “landskaber” – Uppland og Södermanland. Turistcentrum og bymidten kaldes Gamla Stan og ligger på en ø. Her finder du masser spisesteder og souvenirshops. Derudover er der smukke gader og bygninger.

Skærgården fungerede i gammel tid fint som byens forsvar. I dag går der en masse sejlture ud i Skærgården

Djurgården er et stort naturområde, hvor man uden tvivl bør gå en tur. Op ad Djurgaarden ligger friluftsmuseet (og den zoologiske have) Skansen, hvor man udover traditionelle svenske huse kan kigge på nordiske dyr som ulve, bjørne etc. Ved specielle lejligheder er der mulighed for at se svensk folkedans som underholdning. Det koster ca. 100-150 kr. at komme ind, og det er bestemt hyggeligt at bruge en halv dag derinde og kan godt anbefales.

Der er rigtig gode shoppingmuligheder i Stockholm – især er de mange svenske populære designer repræsenteret i butikslivet, men det er muligt at finde en masse gode butikker.

Reklamer
  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: