Grand Canyon

USAGrand Canyon ligger i staten Arizona
Kløften er ca. 1,800 m dyb, 446 km lang og op til 29 km bred
Grand Canyon er blevet til over flere mio. år
Floden Colorado har skab kløften
Besøg Grand Canyon med bil og gerne over et par dage

 

I april 2008 var jeg på road trip i Californien, Yosemeti, Las Vegas og Grand Canyon. Vi har 2,5 dag i GC og havde indlogeret os på et hotel ved kløftens sydside (south rim). Der kan ligge sne ved north rim i forået, og derfor valgte vi den sydlige side. Ligesom i de fleste andre amerikanske nationalparker koster det et sympolsk beløb at komme ind – her ca. $25 pr. bil, hvor indgangen gælder en uge.

Hvert år besøger over 5 mio. turister GC, og det er der rigtig god grund til. GC er fantastisk! Selv i rutefly over kløften ser det helt fantastisk ud – og helt tæt på er det enestående imponerende, hvad naturen kan udvikle. Der er masser af muligheder for at se kløften på forskellige måder: helikoptertur, vandreture (hvis fysisken er i top), æselridning etc.

Skal prøves

Solopgang og solnedgang er FANTASTISK over kløften. Man kan få det mest fantastiske billeder og det er så romantisk, smukt og imponerende.
Stjernehimlen: Der arrangeres forskellige guidede ture med fortællinger. Vi tog på en stjernefortællingstur, og det var både smadderhyggeligt og en smuk oplevelse.

 

Mad

Det er ikke fordi der er de store gourmet-oplevelser i GC. Til gengæld er der rig mulighed for junkfood, middelmådige steaks og ribs. Det er ikke pga. maden man er her.

Løbefaktoren

En af mine allerbedste løbeture nogensinde var en helt vidunderlig 30 km tur langs kanten af Grand Canyon. Pga. højden er luften tynd og de første par km føles helt vildt hårde, men efterhånden som man vender sig til det, kan man nyde det helt enestående landskab. Løbeture – korte eller lange – kan kun anbefales.

 

Reklamer

,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: