Rhodos

Rhodos ligger i Dodekaneserne i Grækenland
Med 1400 km2 er øen en af de største i landet
Rhodos er kendt for at have huset Kolossen
I Rhodos by ligger “Stormesterens Palads” – en stor borgruin

Flyvetid: Ca. 3.5 time 

I sommerferien 2005 var jeg på min anden charterferie – og min første kæresteferie. Turen gik til Rhodos i Dodekaneserne i Grækenland.

Kolossen

Det var en rigtig hyggelig uge i Grækenlands varme. Vi boede i øens hovedby Rhodos By, som udover masser turister også huser gode spisesteder, flotte sandstrande, borgruin og en smuk marina.
Hvis jeg skal tilbage til Grækenland, kunne jeg sagtens finde på at tage tilbage til Rhodos. Dog er der et par få andre øer, der også kunne være interessante, men Rhodos byder på både flot natur (frodig og bjerge), gode sandstrande, spændende historie og totalt afslapning.

Sommerfulgepark

Vi havde lejet en scooter for en hel dag og kørte en tur rundt om øen. Det var helt fantastisk. Vi stoppede i en sommerfuglepark et par km syd for byen Theologos. Det var rigtig flot og hyggeligt at se på sommerfugle her. Når det er varmt i vejret, er det desuden et oplagt sted at få lidt skygge. Hvis man er heldig kan man udover smukke sommerfugle også se frøer, krabber eller sågar skildpadder.

Rhodos Akropolis

På vores scootertur kom vi også forbi Rhodos Akropolis, som kan dateres tilbage til 200-300 f.kr. Rigtig spændende og flot. Kan klart anbefales, når turen går til Rhodos.

Stormesterens Palads

Rhodos hovedby Rhodos by præges af den gamle bydel og  Stormesterens Palads. Vi fór en smule vild derinde, men vi kom da ud igen. Indgangen ligger i Sokratesgaden. Borgen var fæstning, når der var krig, og stormesterens residens, når der var fred. Borgen blev opført i det 14. århundrede, og har både været udsat for tyrkisk belejring og en kæmpe brand, der kostede 800 mennesker livet.

Reklamer

, , ,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: