Malmö

Sveriges flag


Malmö er Skånes største, og Sverige 3. største by

Der bor lige under 300,000 mennesker i Malmö
Øresundsbroen blev indviet 1. juli 2000
Malmö kan dateres tilbage fra før år 1200

 
Malmö byder på mange shoppingmuligheder, hyggelige caféer og fine parker. Malmös butikker har åbent stort set hver dag året rundt – også de fleste helligdage. Det er rigtig hyggeligt at tage turen over sundet, slentre rundt med en kop kaffe og en kanelbulle mens man kigger i butikker, spiser billig og god frokost og tager en afslapningsstund i en af parkerne eller åbne pladser. Malmö er rigtig hyggelig, men også en lille by. Den er nem at overskue og en enkelt eftermiddag giver et dejligt afbræk væk fra København.

Transport

Malmö ligger under 50 km fra Københavns centrum, og byen kaldes da også København M. Det er smaddernemt at tage turen over sundet – Øresundstoget kører tit, der er broen hvis man er i bil – og derudover kører der busser (Graahundbus) med stop på bl.a. Nørreport. Det sidste er det billigste, og det tager kun en times tid.
Malmö er så lille, at man bare kan gå rundt, når man er derover.

 

Shopping

Der er gode second hand butikker – besøg f.eks. Mani og Chique på Kärleksgatan, Humana Secondhand på Möllevångsgatan og Myrorna på Södra Förstadsgatan. Derudover har de store svenske designsucceser butikker i byen – f.eks. Filippa K, Whyred, Monki, Weekday, Tiger of Sweden etc. Priserne i forhold til danske kroner afhænger af den aktuelle kurs, men som regel er der noget at spare.

Ingen tur til Malmö uden en tur i ICA efter billig bland-selv-slik / lös-godis og en tur i Lagerhus, hvor man kan finde alt muligt sjove og mere eller mindre ubrugelige ting til hjemmet. Det er f.eks. her du kan købe tabe med pølsetryk, plyspuder og stearinlys der ligner træstammer.

 

Reklamer

,

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: