Niagara Falls

USA flagNiagara Falls ligger i New York
Det bedste view får man dog fra Canada-siden i ved Toronto
Niagara Falls består af tre vandfald: Horseshoe Fall, American Fall og Bridal Veil Fall
Vandfaldet blev formet i forbindelse med den sidste istid
Der er ca. 30 mio. besøgende turister hvert år! 

Selvom Niagara Falls hverken er verdens bredeste eller højeste vandfald, er det uden tvivl et sted der skal opleves. De kæmpe mængder vand der løber gennem er helt vild (ca. 2,800 m3 vand i sekundet!). Det bedste udsyn får man fra Canada-siden, så det kan kun betale sig at tage turen over grænsen.
Der er masser muligheder for at booke hotel lige ved vandfaldet, og det vil helt sikkert være oplagt at tage en overnatning, og se vandfaldet i både lys og mørke. Der er rigtig mange restauranter på den canadiske side – og casinoer og andre gøglerting. Det er bestemt ikke højkulturelt, men man kan være heldig at finde en god restaurant.

Turen

I 2009 tog jeg et road trip fra Manhattan over Utica (hvor der var et løb jeg deltog i) og Buffalo til Niagara Falls. Den direkte tur varer ca. 8 timer, og der er ca. 650 km. Det var hurtigt besluttet at vandfaldet skulle ses fra den canadiske side – det er det eneste rigtige.
Da jeg var der (i juli), var det regnvejr hele formiddagen, og vandfaldet måtte ses under paraply. Efter en god canadisk frokost, var det imidlertid klaret op, og solen skinnede fra en skyfri himmel – så jeg fik set det i to forskellige vejrsituationer.

Kom tæt på

Rigtig mange vælger at tage båden Maid of the Mist, som sejler folk iført blå regnfrakker helt tæt på vandfaldene. Man skal være beredt på at blive ret våd, men det skulle eftersigende være det hele værd. Jeg tog ikke selv turen.
Der er mulighed for at tage en helipkopter tur over vandfaldet. Dette kan man læse mere om, når man er ved Niagara Falls.

Vovehalse

Niagara Falls har de seneste 100 år fået 15 vovehalse til at tage turen ud over faldet – nogle i tønder, andre på ski og eller i kajak. 10 af dem overlevede. Der er virkelig fart på i Niagara Falls, og man skal være meget heldig for at overleve en tur i vandet. Det er nu ulovligt at tage turen ud over vandfaldet – og hvis man gør det alligevel, blive loven håndhævet. Hvis man overlever.


Reklamer

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: