San Francisco

USA flagSan Francisco ligger i Californien
Der bor ca. 820,000 mennesker
Mest kendt er byen for den røde bro Golden Gate bridge og Alcatraz
Det er rigtig meget tåget
Flyvetid fra Kastrup: ca. 13-15 timer + mellemlanding 

 

Sporvogn i San Francisco

Jeg har været i San Francisco flere gange. Første gang i 1998 med min familie. Jeg vender tilbage, fordi det er en fantastisk by. Det er nok USAs mest liberale og mest europæiske by. Det er i San Fran man kan have Arnold Schwarzenegger som guvernør og det er i San Fran det største homoseksuelle miljø er. Det er tit tåget, og derfor bliver det aldrig rigtig varmt, om sommeren som regel max 23 grader. Vejen er mege

t stejle, og det er vidunderligt at tage en sporvogn op fra Fisherman Warf op i byen. San Fran er en af mine absolutte favoritbyer. Her er fabelagtig mad, alle shoppingmuligheder, grønne parker, hav, de flinkeste mennesker – alt hvad jeg ønsker.

 

Twin Peaks

Det bedste udsigtspunkt i San Fran er Twin Peaks, som er to nærmest identiske bakker 200 m fra hinanden – og ca. 281 m høje. Man bør helt sikkert tage bilen en tur herop og se solnedgangen over byen.

Golden Gate

Da Golden Gate Bridge var færdigbygget i 1937, var den verdens længste hængebro – og det blev den ved med at være indtil i 1964. Broen er 2,727 m

Golden Gate Park

lang og 25 m bred. I dag er Golden Gate Bridge USA´s næstlængste hængebro efter Verrazano-Narrows broen mellem Brooklyn og Queens i New York. Eftersigende skulle der konstant være folk, der er i gang med at male broen den karakteristiske rød/orange farve.
Efter min mening er den bedste måde at opleve GGB en løbetur. Start fra den ene side tidligt morgen, hvor tågen står helt lavt over broen (man kan nærmest ikke se broen). Når man har løbet frem og tilbage igen, har solen brændt igennem tågen og man løber mod byen med den fineste udsigt.Op til broen ligger den rigtig hyggelige og flotte Golden Gate Park (hvor jeg blandt andet har været til buddhistisk bryllup). Her skal man helt sikkert tage en tur – enten på gåben, i løbesko eller på rulleskøjter.

 

Alcatraz (+ Fishermans Warf)

Øen der også kaldes The Rock (med film af samme navn), er et gammelt nedlagt fængsel. Blandt de mange fanger har blandt andet været gangsteren Al Capone. Da fængslet var fungerende, var det de værste og farligste fanger der sad her. Det var umuligt at flygte (flere har prøvet, men ingen har overlevet). Fangerne havde kun ret til mad, tøj, lægetilsyn og læ, og resten skulle man gøre sig fortjent til.

I 1963 lukkede fængslet, da det efterhånden var ret hærget på grund af vejret, og det ville være for dyrt at renovere det. I dag er Alcatraz karakteriseret som nationalpark, og helt bestemt et besøg værd, når turen går til Alcatraz. Man kan købe billetter på Fishermans Warf, men det kan godt betale sig at booke hjemmefra i højsæsonen, for alle vil derud.

På Fishermans Warf kan man udover sejlturen til Alcatraz, også komme en tur ind i en ubåd, se på sæler, spise krabber og booke sejlture langs kysten.

Muir Woods – Redwood Forrest

Kør over Golden Gate Bridge og kør en lille times tid, så kommer du til Muir Woods – og det skal du gøre. Her oplever du en afslappet stemning midt i naturen omgivet af de kæmpe store og høje Red Woods. Skoven er åben fra kl 8 til solnedgang.

 

Golden Gate Bridge

Reklamer

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: