Los Angeles

USA flagLos Angeles er USA’s næststørste by, og den største i Californien
Der bor ca. 3.8 mio. mennesker i LA
LA dækker over et stort areal, og det kræver man har en bil for at komme rundt
Mest kendt: Hollywood, Rodeo Drive, Santa Monica, Universal Studio, Beverly Hills
Flyvetid: Ca. 13 timer

Jeg har været i LA flere gange, men umiddelbart bliver det aldrig en af mine favoritbyer. Der er bestemt fede ting – stranden i Santa Monica, surfing i Huntington Beach, havnen i Long Beach, Universal studio og Disneyland, hvis man er til det, tonsvis af lækre designerbutikker på bl.a. Rodeo Drive, spa-steder. LA har alting. Men LA er også speciel. Man kan kun komme rundt, hvis man har en bil. Afstandene er enorme, og samtidig er forureningen helt i top, så det er en noget beskidt oplevelse at bevæge sig rundt i byen. Samtidig er byen rigtig amerikaner-ren, fuld af palmer og med det grønneste græs længe.

Huntington beach

Mit favoritsted i LA er uden tvivl Huntington Beach, som ligger i det sydligste LA (i Orange County). Bydelen er præget af et meget afslappet og uformel livsstil. Det er her man skal tage hen, hvis man vil på stranden på den afslappede måde. Det er her man surfer. Det er her man kan løbe lange skønne tur langs vandet. Det er her man kan sidde i sine surfershorts go spise hash browns til morgenmad i en baggård med sand mellem tæerne.

Long Beach

Vi boede i Long Beach. Umiddelbart virkede det som et fornuftigt midtpunkt mellem downtown LA og surferparadiset Huntington Beach. Dog blev vi lettere afskrækkede da vi ankom, og egentlig ikke følte os specielt trykke i området. Efter kort tid havde vi dog ventet os til det, og følte os igen på sikre ben. Der bor en lille 1/2 mio. mennesker i Long Beach, og er kendt for at være USA´s maritime centrum. Der er en super flot og hyggelig havnepromenade og meget lækre restauranter i Long Beach.

Hollywood

Hollywood-skiltet er super kendt, og et perfekt billede, der bare skal tages feriebillede. Filmselskaberne begyndte at flytte produktionen til det varmere og mere solrige Los Angeles i starten af 1900-tallet, fordi der var mere lys. På Hollywood Boulevard ligger Walk of Fame som er de lyserøde stjerner med kendtes navne indgraveret.
I Hollywood findes også Universal Studio, som man bør besøge, hvis man er filminteresseret.  Universal Studio er verdens næststørste filmstudie.

Beverly Hills

BH ligger i det vestlige LA, og huser byens rigeste mennesker. Beverly Hills ligger tæt på Hollywood, og det er derfor mange skuespillere og musikere bor i BH.

Disneyland

Første gang jeg var i LA (1998) var jeg i Disney Land i Anaheim i LA. Parken åbnede i 1955 og der er forlystelser for både børn og voksne.

 

Huntington Beach

Solnedgang i Long Beach

 

 

 

Reklamer

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: