Berlin

Tysklands flagBerlin er Tysklands største by og hovedstad
Der bor ca. 3,5 mio. mennesker i Berlin
Dialekten i Berlin kaldes Berlinisch
Bonusinfo: Berlin kaldes Europas “homo”-hovedstad

Flyvetid: ca. 1 time

 
Berlin ligger kun 1 times flyvning fra København, og siden man altid kan få billige billetter, er det oplagt med en forlænget weekend i Tysklands hovedstad. Det er nemt at komme rundt i Berlin med især sporvogne (i Østberlin) og undergrundsbaner (U-bahn) (i Vestberlin). Mit absolutte favoritsted er Kastanienallee, som er drønhyggelig. Har lækre restauranter, gode cafeer og gode forretninger.

Berlin spillede naturligvis en kæmpe rolle i 2. verdenskrig, og dette afspejler sig i den grad i byen. Der er masser af spændende ting at se på, hvis man er historisk interesseret. Er man ikke det, er Berlin alligevel oplagt, i og med byen er vildt hyggelig – både mht. shopping, kultur og restauranter.

Berlins varemærke er byporten Brandenburger Tor, som blandt andet er afslutningen på Berlins kæmpe marathon (et af verdens allerbedste og største løb). Brandenburg Tor var her Ronald Regan udtalte følgende ord til Gorbatjov om Berlinmuren “Mr. Gorbatjov – tear down this wall!”.
Kultur

Berlin er fuld af musik (meget undergrund), festivaler, teatre, operahuse og natklubber. Der bor rigtig mange unge mennesker i Berlin, og dette er helt klart med til at gøre Berlin til en rigtig festby, hvor nattelivet er i højsædet.

Museer

Der er rigtig mange museer i Berlin, og mange af dem naturligvis omhandlende 2. verdenskrig.
Der er faktisk en hel museums-ø i Berlin Museumsinsel. Øen ligger i den nordlige del af Spree-øen, og er optaget på UNESCO´s Verdensarvliste.  Indtil 2. verdenskrig lå alle Berlins museer på øen, men efter opdelingen i Øst og Vest, blev de nye museer spredt ud over hele byen. Mit favoritmuseum ligger ved Check Point Charlie, og viser hvordan folk i Østtyskland forsøgte at flygte til Vesten.

Shopping

Overalt i Berlin er der små hyggelig vintagebutikker og lokale forretninger. Hvis man er mere til større indkøbscentre, ligger Europas største varehus i Kurfürstendam – KaDeWe, og har blandt andet en helt forrygende madafdeling. Et godt sted at shoppe er desuden Alexander Platz. Alexander Platz var desuden Østberlins centrum.

Se også

Under den Linden: Stor boulevard, hvor kejseren boede i gamle dage
Zoologisk have, som er en af Europas støste zoologiske haver
Tiergarten: Kæmpe park, så hyggelig og dejlig at gå tur i
Berlin 1/2 eller 1/1 marathon: Der er mange deltagere, og mange tilskuer – og ca. 1/4 af dem er danskere, så hvis man har en rød/hvid trøje på, bliver man stensikkert heppet på
Reichtag: Tysklands kæmpestore parlamentsbygning

Reklamer

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: