Yosemite

USA flagYosemite er en nationalpark i det østlige Californien
Nationalparken er 3,081 km2
Besøg Yosemite Valley, som kun er 18 km2
Kendt for granit, vandfald og mammuttræer
Yosemite udtales jo-sæmme-ti, og betyder “der er dræbere blandt dem”

 
I 2008 gik mit USA road trip også forbi nationalparken Yosemite. Planen var at vandre rundt og op på toppen af det høj vandfald, hvilket vi også gjorde. Parken har åbent hele året rundt, og det koster ca. 20 dollars i entre pr. bil – indgangen gælder i en uge. Jeg var der i april, og det var et rigtig godt tidspunkt. Man kan sagtens risikerer, at der ligger sne og at der er rigtig koldt, men jeg var heldig, og det var faktisk en rigtig varm dag jeg brugte i parken.

 

Overnatning

Det vrimler ikke ligefrem med overnatningsmuligheder – og slet ikke de gode. Jeg boede på Yosemite View Lodge, og det var ekseptionelt ringe. Heldigvis var det bare for en enkelt dag, så det gik, og det var trods alt ikke for overnatnings skyld, at vi var taget derhen.

Yosemite ligger ca. 3-4 timers kørsel fra San Francisco, og er det helt oplagte stop på vejen til Grand Canyon. Læg mindst en overnatning ind – og måske endda to, hvis man har god tid.

Yosemite Valley

Kernen i nationalparken er Yosemite Valley, og det var også her jeg var. Der er forskellige vandreture med udgangspunkt i dalen, og den mest populære er turen op til det todelte Yosemite Falls. Først når man op til det mindre vandfald, og hvis man forsætter kommer man helt op på toppen, hvor det store fald starter. Turen derop er meget smuk. Husk gode sko – selvom jeg selv gik turen i sandaler (og silkekjole…), vil det mest oplagte være noget mere fornuftigt tøj. Husk desuden vand og måske en sandwich. Man kan sagtens købe noget nede i dalen, men tag det med op og spis frokost med god udsigt. Vandfaldet er smukkest i foråret, hvor sneen fra Sierra Nevada bjergene smelter ned og løber ned i vandfaldet.

På vej ud af parken – mod Grand Canyon kan man lige stoppe og se det smukke Bridaveil Fall, der ligger ved Tunnel View.

Reklamer

  1. Skriv en kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: